Óriási buli lesz, a dolgozók fejenként ezer forintot kapnak pedagógusnapra, van, ahol ennyi sem jut

Megosztás

Ráadásul az a levél, amiben ezt közölték a tanárokkal, igencsak bicskanyitogatóra sikeredett, de sokan már arra gondolnak, hogy a hangvétel szándékosan lett ilyen megalázó. Ezzel is mutatva a jelenlegi alárendelt helyzetüket. Az összeggel aztán tételesen fillérre elszámolni ám – és ez nem vicc, benne van a levélben.

“És ezt is megértük! Méltó ünneplést finanszíroz a tanker! “Ereszd el a hajam!” Lesz ám bulika!”

Ezzel a szöveggel posztolta ki a Facebookra a pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, hogy milyen üzenetet kaptak a Bel-Pesti Tankerületi Központhoz tartozó iskolák pedagógusnap előtt. A szövegben örömmel tájékoztatják őket, hogy fejenként ezer forintot adnak nekik a “méltó” pedagógusnapi összejövetel megtartására. A rövid körüzenet a humoros hatáskeltés egyik klasszikus eszközével él: annak hangvétele olyan mértékben ellentétes annak tartalmával, mintha direkt csinálták volna:

“Örömmel tájékoztatjuk, hogy a Bel-Pesti Tankerületi Központ az idei pedagógusnap alkalmából 76000 forint keretösszeget biztosít az Ön Intézménye részére a méltó összejövetel megtartására, állományi összlétszám, összes dolgozók részére, 1000,-/fő összeghatárig. Fentieknek megfelelően kérjük, hogy tervezzék meg az összejövetel megtartásához szükséges beszerzést, és annak megfelelően utólag a 4. számú kötelezettségvállalási bizonylatot a majdani számlákkal együtt szíveskedjenek kiállítani részünkre és 2022. 06.30.-ig elszámolni vele a pénztárban.”

A jelenség és az összeg nem újdonság, a tónus a hozzászólásokból ítélve mégis képes volt sokakat felbosszantani vagy elkeseríteni. A bel-pesti összeg pedig még csak nem is kirívó, a 444 tudomása szerint van, ahol fejenként 700 forintból lazulnak majd június 5-én.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Related posts