Teljesen átépítik az óvodát Hejőcsabán

Megosztás

Újabb, modernebb, jobb, korszerűbb lesz az intézmény. Bővül a városrész, szükség van újabb óvodai férőhelyekre, ráadásul az épület már igencsak elavult.

A hejőcsabai Mész utcán található óvoda 1980-tól otthona a jövő nemzedékeknek. Harasztiné Kádár Ágnes, a Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola és Óvoda igazgatója – amelynek tagintézménye a Szent Erzsébet Tagóvoda – elmondta, hogy az akkor még modernnek számító épület mára elavulttá vált. A részletekről a Minap.hu számolt be.

Arra is kitért, hogy katolikus egyházi fenntartásba került 2012-ben az intézmény, „így ma itt tégla és cement mellett imádsággal is épül egy új óvoda” – mint fogalmazott. Részletezte, hogy “A Magyar Katolikus Egyház országos óvodafejlesztési programja” részeként az Egri Főegyházmegye valósítja meg a beruházást.

A terület önkormányzati képviselőjeként Borkuti László elmondta, hogy a választókerületben ez már a második új óvoda, ami megépülhet. „Enyhítik azt a helyzetet, hogy rengeteg fiatal költözik ide és tervezi itt az életét. Ezek az óvodák új színterei lehetnek ennek” – fejtette ki.

Hozzátette, hogy az óvoda megépülése után a szomszédos korábbi iskolaépületet szeretnék megújítani, annak új funkciót adni. Emellett a Templom utca környékére új korzót is megálmodtak.

A Szent Erzsébet Tagóvoda vezetője, Palásthyné Horváth Andrea arról beszélt, hogy újabb mérföldkőhöz érkezett az intézmény az alapkőletétellel. „A mai nap ünnep és öröm számunkra” – mondta. Kifejtette: ünnepelik a bővítést, miszerint három helyett négy csoport – 100 gyermek – járhat majd ide, emellett ünneplik a korszerű körülményeket, és „a keresztény értékek mellett való további elköteleződést”.

Képek: Minap

Az alapkőletételen részt vett Csöbör Katalin, fideszes képviselő is, aki kiemelte, hogy a kormány támogatja a családokat, ezen kívül megtartja “nemzeti identitásunkat, hitünket és a keresztény Magyarországot”.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek