Kivitelezhetetlennek érzik a benzinkutasok a kormány döntését

Megosztás

Általában előbb tankolnak az autósok, utána mennek fizetni, de mi van, ha árstopos benzint használtak, de mégsem magyar a rendszám?

“Megoldhatatlan és kivitelezhetetlen” – értékelte Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetsége elnöke a hvg.hu-nak a kormánydöntést, aminek értelmében csak a magyar rendszámú autók tankolhatnak a hatóság áras benzinből.

Az elnök emlékeztetett, hogy a tankoláskor előbb leveszik a pisztolyt az autósok, majd tankolnak és mennek fizetni. Ha a hatósági áras benzinből tankolnak, és mégsem magyar a rendszám, utólag már nem sokat tudnak tenni.

“Akkor hívjunk rá rendőrt? Szívjuk ki a tankból az üzemanyagot?” – kérdezte Egri Gábor, aki szerint azt sem megoldás, hogy egy kútfejen kétféle árazást alkalmazzanak – amit kérdésre válaszolva vetett fel a kormányinfón Gulyás Gergely.

Ez ugyanis szerinte fogyasztóvédelmi kérdéseket vet fel, hiszen a vevőket tájékoztatni kell az adott kúton tankolható benzin áráról. Ha pedig tankolás előtt kellene ellenőrizni a forgalmikat, nem csak, hogy sok helyre sorompót kellene állítani, de nagyon meg is hosszabbítaná a tankolás idejét.

Ezért kíváncsian várják a rendelethez tartozó végrehajtási utasítást. Az elnök szerint végrehajtható előírásokra volna szükség, de azzal, hogy a kormányzat most sem kérdezte meg a szakmai véleményeket, ennek kevés esélyét látja.

via hvg.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek