A tűzoltók és a tanárok is teljesen kiakadtak Parragh mélységesen lenéző nyilatkozatára

Megosztás

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke évek óta nyíltan tudhatóan Orbán embere, de nyilatkozatai már nem először nyitják ki a bicskát nagyon sok bérből és fizetésből élő honfitársunk zsebében. Már-már megalázóan beszélt a tűzoltókról és a pedagógusokról, amikor ecsetelte, miért nem kapnak béremelést. Most megkapta a választ is erre.

A probléma csak annyi, hogy Parragh és jó barátja, Orbán Viktor dönt, a tűzoltók és a tanárok maximum füstölöghetnek és felháborodhatnak, de ugye se sztrájkjog, se normális munkakörülmények és megalázóan alacsony fizetés a jutalmuk.

A tanároknak ott a szabad nyár, a tűzoltóknak az adrenalin-löket, a kassza persze mindenkinek egyformán csörög – mondta Parragh László kamarai elnök a Népszavának csütörtökön, amikor arról beszélt, mi motiválhatja még a munkavállalókat a fizetésen kívül. Parragh kijelentése komoly vihart kavart: „ezek után mindenki megértené, ha Parragh László úr sűrű bocsánatkérések közepette visszavonulna a közéletből” – nyilatkozta szintén a Népszavának a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke.

Salamon Lajos Parragh szavaira azt mondta, a tűzoltóknak az adrenalin-löket nem jelent kellő motivációt. „Jelentős béremelésre és egy előremutató, új életpályamodellre lenne szükség” – részletezte Salamon – „a tűzoltók társadalmi megítélése ugyan nem változott, ma is a megbízhatósági felmérések élén állunk, de ezért a boltokban nem kapunk semmit, bajtársaink kénytelenek másodállásban kiegészíteni keresetüket” .

„Az adrenalin-lökettel kapcsolatban értetlenül állunk Parragh úr nyilatkozata előtt” – tette hozzá a szakszervezeti elnök – „egyébként ez alapján is szükség lenne a korai nyugdíjazás lehetőségére, hiszen a magas adrenalinszintű munkavégzésnek elég komoly egészségkárosító hatásai vannak”.

Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke szintén elítélte Parragh kijelentését. Szerinte Parragh László tévedésben él, ha azt hiszi, a tanároknak ott az egész nyári szünet. „A pedagógusoknak július első hetében ér véget a tanév, augusztus huszadika után pedig már be kell menniük a munkahelyükre. A köztes idő sem csak pihenéssel telik, sokan táboroztatnak, tanterveket készítenek, felzárkóztató programokban vesznek részt, akár saját szabadságuk terhére” – részletezte Totyik – „tanév közben nem is mehetnek szabadságra a pedagógusok, csak külön engedéllyel és indoklással vehetnek ki szabadnapot, amit sok esetben meg sem kapnak, ha igénylik. Parragh úr nyilatkozata nagy fokú tájékozatlanságra vall”. (via Hvg)

Igen, nekik szavazta meg Magyarország és a külhoni magyarok a kétharmadot. Akkor együk meg, amit főztünk.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek