Újabb két fogságba esett orosz katona vallotta magát bűnösnek

Megosztás

Két fogságba esett orosz katona bűnösnek vallotta magát háborús bűnök elkövetésében. Ez a második háborús bűnökkel kapcsolatos per Ukrajánaban – írja a Guardian nyomán a Telex.

Alekszandr Bobikin és Alekszandr Ivanov elismerte, hogy egy tüzérségi egység tagja volt, amely az oroszországi Belgorod régióból lőtte a Harkiv környéki célpontokat. Az ügyészek szerint a lövések megsemmisítettek egy oktatási intézményt Derhacsi városában.

A közép-ukrajnai Kotelevszka járási bíróságon tartott tárgyaláson Bobikin azt mondta: „Teljes mértékben bűnös vagyok azokban a bűncselekményekben, amelyekkel vádolnak. Oroszországból lőttük Ukrajnát.” Ivanov azt kérte, ne szabják ki rá a maximális börtönbüntetést, és hozzátette: megbánta a tettét, és kérte a büntetése csökkentését.

Az államügyészek 12 év börtönbüntetést kértek a két orosz katonára a háborús törvények megsértése miatt. Védőügyvédjük enyhítést kért, azzal érvelve, hogy a két katona parancsot teljesített és megbánták tettüket. Az ítélet május 31-én várható.

Képünk illusztráció

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek