Többszáz milliós adót csalt egy borsodi bűnszervezet

Megosztás

A szervezet a felszínen őrző-védő szolgáltatást nyújtot megrendelőinek, de kiderült, hogy a több száz vagyonőrt strómanok vezette bukócégeken keresztül foglalkoztatta – írta a boon.hu.

A számlázási lánc alján működő eltűnő társaságok az áfát és az alkalmazottak utáni járulékokat nem vallották és nem is fizették be.

A bűnbanda többszintes, cégvezetőkből, ügyintézőkből álló céghálóját beszervezett könyvelők és bérszámfejtők is segítették.

A NAV nyomozói a bűncselekmény felderítésére 17 helyszínen kutattak egyszerre, ingatlanokat vettek zár alá, gépjárműveket, bankszámlákat foglaltak le, összesen 130 millió forint értékben. A bűnszervezet vezetője fegyvert is tartott, őt nagytestű kutyákkal őrzött ingatlanjában a NAV MERKUR Bevetési Egysége fogta el.

A szervezet több mint 250 millió forint adót és járulékot nem fizetett be.

Az akcióban öt személyt állítottak elő, hallgattak ki és vettek őrizetbe, a NAV bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt nyomoz. A bíróság hármójuk letartóztatását, két személy bűnügyi felügyeletét rendelte el. Az ügyben az elfogást követő napokban további hat embert gyanúsítottak meg bűnsegédként.

Related posts