Tóth Gabi “saját bőrén érzi a keresztényüldözést” – videó

Megosztás

Végül is, ha Orbán Viktorból alig néhány év alatt ifjú kommunistából megrögzött liberális, majd abból ismét néhány év alatt konzervatív, majd illiberális, mélyen vallásos lett, akkor miért ne lehetne igaza Tóth Gabinak is? Mindenhez csak idő kell…

Minden színpadra lépés előtt imádkozik – kezdte egy vallomással Tóth Gabi, aki az állami tévé M5-ös csatornájának vendége volt, és akit úgy konferáltak fel a műsorban: „Érkezik hozzánk Tóth Gabi, az énekes Máté evangéliumának részletével azonosul: miszerint boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa”.

Tóth Gabi elmondta, hogy a nagymamájának köszönheti a vallásosságát, és hogy a színpadra lépés előtt mindig imádkozik – írja a Hvg. Arról is beszélt a műsorban, hogy “az Isten adománya természetesen meg tudja részegíteni az embert”, és arról is, hogy hisz “a sötét oldal erejében” is. “Ez egy állandó küzdelem tud lenni, állandóan kísért minket. Sokszor éreztem én is, hogy az Ördög ott liheg a nyakamban. De az a lényeg, hogy tisztán tudom tartani a hitemet, hogy nem tudta átvenni az irányítást” sem pénz, sem hatalom, sem gőg formájában – mondta.

A keresztény ember és a zene kapcsolatáról szóló műsorban az énekesnő kitért arra is, hogy szerinte nehéz időket élnek meg a vallásos emberek. “Azt gondolom, hogy azokat az időket éljük, amikor bátornak kell lenni. Hiszem, hogy azért valahol egy keresztényüldözés van. Én ezt tapasztalatból is…” – mondta, majd kifejtette, hogy Isten ajándéka a tehetség, amit a zenészek kapnak.

Az elmúlt időszakban a vallásosságát és jobboldali meggyőződését előtérbe helyező énekes már panaszkodott az őt érő „klasszikus karaktergyilkosságra”, ezt például az Eucharisztikus Kongresszuson vállalt szerepére vezette vissza.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek