Hivatalos: Miskolcon haltak meg a legtöbben a Covid-járványban Magyarországon

Megosztás

Szinte hihetetlen, de a Nemzeti Népegészségügyi központ hosszas huzavona után kiadta a településenkénti részletezett adatokat a tavalyi évről a koronavírusjárvány áldozatairól.

Kiadta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) az Átlátszónak, hogy településenként hányan haltak meg a koronavírusban 2021. február 1. és 2022. január 31. között.

Az adatokból az derült ki, hogy a legtöbb elhunyt Miskolcon volt (475), ezt követi Debrecen (414) és Szeged (399) elhunyttal. A mindössze 32 ezer lakosú Ózdon 185-en haltak meg, ami magasnak tekinthető, főleg úgy, ha az 55 ezres Zalaegerszeggel hasonlítjuk össze, ahol ennél kevesebben, 167-en.

A cikk szerint a fővárosi kerületek közül a III., XI., XIII., és a XVIII. emelkedik ki, mindhárom kerületben meghaladta a háromszázat a koronavírusban elhunytak száma. Budapesten a járványnak a legkevesebb áldozata az V. kerületben volt.

Az Átlátszó szerint országos viszonylatban több száz olyan, jellemzően kistelepülést találni, ahol mindössze egy ember hunyt el az NNK adatai szerint.

A portál térképre tette az adatokat, ott lehet megnézni a települések adatait. További részletek az Átlátszó cikkében olvashatók.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek