Sikeresen lezajlott a Kassa-Miskolc Ultramarathon

Megosztás

Lehetséges volt egyéniben, párosban, öt- és tíztagú váltóban teljesíteni a nem éppen rövid távot. Miskolcon mostanában divat lett a futás, gondoljunk csak a futókörre.

A testvérvárosok között negyedik alkalommal megrendezett Kassa-Miskolc Ultramarathon a kassai belvárosból indult szombat reggel, ezután a Hernád partjára vezetett a futók útja, akik Krasna és Nyzna Mysla érintése után, Kékednél lépték át a határt – írja a Minap.hu. A folytatásban Gönc, Vizsoly, Abaújszántó, Hernádkércs, Szikszó és Sajóvámos következett, míg a célt Miskolcon, a Szent István téren érték el.

Egyéniben Bódis Tamás világbajnoki ezüstérmes futó győzedelmeskedett 9 órán belüli idővel. A célnál a Miskolc Televízió kérdésére elmondta, hogy nem ismerte a pályát teljes mértékben. „Minden elképzelésemet felülmúlta: sokkal nehezebb volt” – utalt egyebek mellett a földutakra és a szintemelkedésekre, amik külön megterhelők voltak.

Hozzátette, úgy érzi, jobban is tudott volna teljesíteni, de előző este gyomorproblémákkal küzdött, amik még szombaton is éreztették hatásukat. „Mindezek ellenére nagyon jó verseny volt, pozitív élményekkel távozom innen” – összegezte tapasztalatait.

A szervezőbizottság elnökeként Borkuti László kifejtette, hogy idén emelkedett a nevezők száma a tavalyihoz képest ebben talán az is közrejátszik, hogy 2021-ben novemberben, mostohább időjárási viszonyok között rendezték meg a versenyt.

„Vannak pozitív és negatív tapasztalatok is. Azt gondolom, hogy nem lehetünk elégedetlenek, a hangulatból mindenki számára kiderül, hogy ez egy szerethető rendezvény” – summázta a Szent István téren, fesztiváli hangulatban megtartott díjátadó előtt gondolatait. A nap végén pedig a Zenegép zenekar koncertezett.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek