Idén még több orvosi rendelő újul meg Miskolcon az önkormányzat jóvoltából

Megosztás

A 2022-es évben sokkal nehezebb dolga van a városvezetésnek a drasztikusan növekvő építési költségek miatt, de így is számos rendelő várja majd megújult külsővel a városlakókat.

A felújítások kapcsán Simon Gábor, a Velünk a Város frakció vezetője felidézte, hogy európai uniós forrásból az előző városvezetés indította el a folyamatot. „A problémát ott láttuk, hogy nagyon akadozott a kivitelezés, néhány projekt pedig az ellehetetlenülés szélére sodródott” – utalt arra, hogy az időben meg nem kezdett beruházások fokozatosan veszélybe kerültek a növekvő építőipari költségek miatt, hiszen a megítélt támogatási összeg nem nőtt ezzel párhuzamosan – írja a Minap.hu.

A frakcióvezető ezek után arra tért ki, hogy a jelenlegi városvezetés ezeket a projekteket felkarolta és „visszahozta az életbe”. Olyannyira, hogy már a kivitelezés fázisában jár a Halom utcai, a Kazinczy utcai, a Bacsinszky utcai és a Kiss Ernő úti rendelők infrastrukturális fejlesztése. „Ez a négy, még idén elkészülő komplexum több tízezer miskolcit szolgál ki” – fűzte hozzá Simon Gábor.

A Görömböly városrészben található Bacsinszky utcai rendelő a felújítás mellett kapacitásbővítésen is keresztülmegy. Ennek kapcsán a terület önkormányzati képviselője, Borkuti László kifejtette, hogy egyre népszerűbb a körzet, a fiatalok előszeretettel választják azt lakhelyüknek.

Éppen ezért a felújítások tervezésekor fontos szempont volt számára, hogy „az eddig mostohán kezelt védőnői szolgálat” kapjon rendes irodát és fogadóhelyiséget, amik lehetővé teszik a munkavégzést.

A négy rendelőt érintő beruházások teljes összegét közel 500 millió forintra tette Simon Gábor. Ebbe a korábban említett építőipari árváltozások miatt az önkormányzatnak önrészt is bele kellett tennie. Mint mondta, „az önkormányzatok kormányzati sanyargatása mellett” ez kihívás volt, de mivel prioritásként kezelte a frakció a felújításokat, megoldották a feladatot – például költségátcsoportosítással.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek