A magyar lottósorsolásos legenda valóban megtörtént Amerikában az összekevert hatossal és kilencessel – videó

Megosztás

Évtizedek óta tartja magát a legenda a magyarországi lottósorsolás közbeni összecserélt hatosról és kilencesről és a szám kihúzójának megjegyzéséről. Bár ezt bizonyítania még senkinek nem sikerült azóta sem, pedig hatalmas energiát fektetve próbáltak hiteles tanúkat vagy felvételt találni erről. Amerikában azonban tényleg valósággá vált.

Magyarországon mindenkinek van legalább egy olyan ismerőse, akinek az apja unokaöccsének az unokabátyjának a régi szobatársa esküszik, hogy a saját szemével látta a legendás lottósorsolást a tévében, amikor valaki a megpörgette a gömböt, kivett egy golyót, széttekerte, ránézett, és bemondta a mikrofonba, hogy a nyerő szám a

„hatos… a f*szt, kilences!”

Marinov Iván, az urbanlegends.hu legendavadász oldal írója emberfeletti munkát, és szó szerint éveket tett bele, hogy megtalálja a híres lottósorsolás felvételét, vagy legalább egy szemtanút, aki tényleg ott volt, de nem járt sikerrel – a legenda nagy valószínűséggel tényleg csak legenda. 2011-ben maga a Szerencsejáték Zrt indított facebookos kampányt az eset felderítésére, de ők maguk, a magyar lottósorsolások lebonyolítói sem találták meg. Mindenesetre a kampányhoz újra leforgatták az állítólagos félresikerült sorsolást, amit aztán pár évvel később a bulvársajtó „megtalált”, és igaziként mutatott be, mint bizonyíték a legenda valódiságára.

Azóta rengetegen erre a videóra hivatkoznak, de ez csak megrendezett, utólagos felvétel

És hogy a történet még szürreálisabb legyen: a dolog most, május 11-én valóban megtörtént, méghozzá Amerikában, a Mega Millions lottó sorsolásán, ahol, ahogy a videó is mutatja, a műsorvezető, John Crow rosszul olvasta be az utolsó nyerő számot. A Youtube-ra felkerült változatban már szerepel is a képernyő alján a helyesbítés, hogy hiába mond hatost, a nyerő golyón valójában kilences van; de ezt jól látni is, a szám alá húzott vonal mutatja, hogy milyen irányban kell nézni. További részletek a Telex.hu cikkében olvashatók. (A borítókép illusztráció)

Íme a videó:

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek