Sátoraljaújhelynek fel kell kötnie a nadrágot, péntektől a cseheké a világ leghosszabb függőhídja

Megosztás

A függőhíd 1100 méteres magasság felett köt össze két hegycsúcsot és 721 méter hosszú. Korlátozzák az egyszerre a hídon tartózkodó emberek számát is.

A világ leghosszabb gyalogos függőhídját adták át pénteken egy csehországi hegyvidéki üdülőhelyen, Dolní Moravában – írja a Hvg. A Sky Bridge 721 a nevéhez hűen 721 méter hosszú, és 1100 méteres tengerszint feletti magasságban köt össze két hegygerincet az északkelet-csehországi Kralicei-havasokban (Králicky Snezník), a lengyel határ közelében, egy 95 méter mély völgy fölött.

A hídon egyszerre ötszázan tartózkodhatnak majd, de az első két hétben csak feleannyi embert engednek rá. Biztonsági okokból a hidat lezárják, ha a szél erőssége eléri az óránkénti 135 kilométert.

Az 1,2 méter széles gyaloghíd csak egy irányban járható, a kiinduló állomáshoz libegő viszi fel a látogatókat, akiknek előzetesen online kell regisztrálniuk.

A függőhíd két év alatt épült fel 200 millió koronából (3,1 milliárd forint). A cseh idegenforgalmi hivatal abban bízik, hogy az új nevezetesség turistákat vonz a világ minden sarkából, ami segít fellendíteni Csehország idegenforgalmát a pandémia okozta pangás után.

A hosszúsági rekordot eddig a portugáliai Aroucában lévő, 516 méteres függőhíd tartotta.

A Sátoraljaújhelyen épülő függőhídról pedig IDE KATTINTVA olvashat bővebben.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek