Rogán Antal alá kerül a polgári titkosszolgálat

Megosztás

„A választás eredményeivel összhangban az új kormány legfontosabb feladata, hogy megőrizze Magyarország békéjét és biztonságát. Ezt a törekvést tükrözi az új kabinet szerkezete és a minisztériumok közötti munkamegosztás is” – írta közleményében Dömötör Csaba a Miniszterelnöki Kabinetiroda politikai államtitkára.

A szolgálatok felügyeletét Papp Károly látja majd el államtitkári rangban. Azt írták, hogy a kormány legfontosabb feladata, hogy megőrizze Magyarország békéjét és biztonságát, ezt tükrözi az új kabinet szerkezete és a minisztériumok közti munkamegosztás is.

Ez a terület eddig Pintér Sándor fennhatósága alá tartozott, a váltás azt mutatja, hogy a kormányon belül megerősödött Rogán Antal pozíciója. A Hvg arról írt, hogy a belügyi körökben nem nézték jó szemmel Rogán ambícióit, mert megvan a veszély, hogy ezekre a szervekre politikai nyomás nehezedhetne.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Related posts