Elképesztő képsorok, egy nyolcadik emeleti ablakból himbálózó kislányt mentett meg egy férfi – videó

Megosztás

Hőstettével vélhetően egy biztos tragédiát akadályozott meg a főszereplő, aki saját maga életét is kockára tette a mentés közben. Egy ország fogadta a szívébe.

Világszerte ismertté vált egy videó, amelyen az látható, hogy egy férfi egy ablakon kimászva megmenti egy hároméves kislány életét, aki a felette lévő, nyolcadik emeleti ablakon lóg ki Kazahsztán fővárosában, Nur-Szultanban.

A férfi, a 36 éves munkás, Szabit Sontakbajev május 11-én reggel vette észre, hogy egy kislány lóg több tíz méteres magasságban, és segítségért kiabál. A kislányt egyedül hagyták a szobában, és kimászott az ablakon, de nem tudott visszamászni. A férfi azonnal berohant a házba, és bekopogott a hetedik emeleti lakásba, amely a kislány alatt volt, majd kimászott az ablakon, hogy segítsen a gyereknek. De mivel semmiféle védőfelszereléssel nem rendelkezett, ezért egy barátja fogta a lábát, amíg ő hétemeletes magasságban egyensúlyozott – írja az Astana Times. „Abban a pillanatban nem gondolkodtam ilyeneken, csak segíteni akartam a gyereknek” – mondta Sontakbajev.

A férfi csak két hete költözött a fővárosba, hogy építkezéseken dolgozzon. A hőstettéért azonnal kitüntette az állam, de találkozott Nur-Szultan polgármesterével is, aki nemcsak kifejezte háláját a tettéért, de a férfi szakmai tapasztalatára tekintettel elintézte, hogy felvegyék egy helyi vasútgyárba, és azt is megígérte neki, hogy a fővárosba hozza feleségét és négy gyerekét, segítenek megfizetni az adósságaikat, a gyerekeket nyári táborba küldik, valamint kapnak egy háromszobás lakást.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek