Az internet új kedvence a sajtótájékoztatón édesen elszundító aknakereső kutyus

Megosztás

Már korábban is ismert és népszerű volt a sikeres aknakereső kutya és terápiás ebként is használják, de ezzel az aranyos elalvással még több rajongót szerzett magának.

A Patron nevű Jack Russell terrier már több száz aknát szagolt ki, ezzel számos életet megmentett. Szolgálatait az ukrán elnök állami kitüntetéssel ismerte el.

Az orosz-ukrán háború kezdete óta már többször is bekerült a hírekbe Patron, az ukrajnai Csernyihiv térségében szolgálatot teljesítő aknakereső kutya.A saját egyenruhában dolgozó Jack Russell terrier május elsejéig már több mint 260 bombát szagolt ki, melyeket aztán a pirotechnikusok hatástalanítottak.

A négylábú az aknakeresés mellett kórházakba is ellátogat, hogy a beteg gyerekeket felvidítsa. Mivel a kutyus nagyon népszerű lett a külföldi netezők körében, már több videót is megosztottak a munkájáról, sőt már saját Twitter- és Instagram-oldala is van, ahol számos képet és videót lehet találni róla.

Vasárnap több szolgálati kutya mellett Patron is állami kitüntetést kapott a szolgálataiért az ukrán elnöktől.

A kitüntetés alkalmából Patron részt vett egy sajtótájékoztatón kiképzőjével együtt, ám úgy tűnik, ez már kevésbé volt számára szórakoztató, ugyanis míg társa az újságírók kérdéseire válaszolt,ő békésen elszundított, fejét az asztalra helyezve. Ezzel pedig még inkább levette a lábukról a netezőket. (Szeretlekmagyarorszag)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek