Bántalmazta, majd a szakítás után is fenyegette élettársát a miskolci férfi

Megosztás

A Miskolci Járásbíróság ítéletet hozott annak a miskolci vádlottnak az ügyében, aki élettársát számos alkalommal bántalmazta, majd a szakítást követően is különböző módokon fenyegette – olvasható a Miskolci Törvényszék honlapján.

A bíróság által megállapított tények szerint a vádlott férfi a sértettet 2018 decemberétől 2019 májusáig féltékenységből rendszeresen bántalmazta és szidalmazta. Szakításukat követően a terhelt úgy ment be a sértett által lakott miskolci ingatlan területére, hogy a kerítésléceket kitörte, a kapubejárót benyomta, az udvaron tartózkodó sértettet pedig arcon ütötte.

Néhány nappal később a férfi az utcán összevitatkozott az autójában ülő nővel és egy húsklopfolóval több alkalommal ráütött a gépjármű szélvédőjére. A vádlott a szakítást követő néhány hétben, egészen június elejéig rendszeresen, szóban és írásban is veréssel, megöléssel, továbbá intim felvételeinek nyilvánosságra hozatalával fenyegette volt élettársát.

A bíróság a vádlottat kapcsolati erőszak, önbíráskodás és zaklatás bűntettében, valamint magánlaksértés és garázdaság vétségében bűnösnek mondta ki, amely bűncselekmények miatt 3 év szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 3 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Súlyosító körülményként értékelte, hogy a férfi más büntetőeljárás hatálya alatt, kitartó szándékkal, részben folytatólagosan követte el a cselekményeket, míg enyhítő körülményként vette figyelembe részbeni beismerését.

Az ítélettel szemben a vádlott és védője felmentés érdekében fellebbezést jelentett be, az ügyész három munkanapot tartott fenn jogorvoslati nyilatkozata megtételére.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek