Az orosz Gazprom egyik igazgatója lezuhant egy szikláról és meghalt

Megosztás


Andrej Krukovszkij, az orosz Gazprom óriásvállalat Szocsiban található síközpontjának 37 éves igazgatója lezuhant egy szikláról és meghalt – jelentette be a TASZSZ orosz hírügynökség. „A Krasznaja Poljana üdülőközpont vezérigazgatója, Andrej Alekszejevics Krukovszkij, tragikus hirtelenséggel elhunyt. Szerette a hegyeket és ott találta meg a békét. A tragédia az Acsipszinszkaja erődbe vezető úton történt” – áll a közleményben.

A hírek szerint Andrej Krukovszkijt a baleset után azonnal kórházba szállították, de belehalt sérüléseibe. Az általa vezetett Krasznaja Poljanaegyébként Oroszország egyik leghíresebb síközpontja.

Krukovszkij a hatodik olyan orosz oligarcha, aki viszonylag rövid időn belül vált furcsa haláleset áldozatává.

Korábban Szergej Protoszenyja a Novatek gázipari cég egykori alelnökének, Vlagyiszlav Avajev, a Gazprombank egykori alelnökének és Alekszandr Tyuljakov, a Gazprom egyik menedzserének különös haláláról lehetett olvasni. Három másik esetről többek között a CNN is hírt adott már korábban: Az egyik ezek közül Leonyid Sulman, a Gazprom Invest szállítási vezetője volt, aki állítólag önkezével vetett véget életének 2022. január 30-án egy Szentpétervár melletti kisvárosban, még búcsúlevelet is hagyott maga után. A másik az ukrán származású orosz milliárdos, Mihail Watfordé, akit angliai otthonában találtak élettelenül 2022. február 28-án, az ötödik pedig Vaszilij Melnyikové, aki a Medstom gyógyszeripari cég tulajdonosa volt és Nyizsnyij Novgorodban találták holtan a családjával együtt.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek