Több millióval támogatja a fiatalokat Tiszaújváros

Megosztás

Facebook oldalán jelentette be Tiszaújváros polgármestere, dr. Fülöp György, hogy az országban egyedülálló módon, több millióval támogatják a tiszaújvárosi fiatalok lakásvásárlását.

Az egész országban érzékeljük, hogy milyen drámai mértékben drágultak az ingatlanok, ezért ma sokkal nehezebben tudnak a fiatalok lakást vásárolni, mint néhány évvel ezelőtt. Ezen a tényen nem változtat a CSOK sem, hiszen például

Miskolcon egy kétszobás panellakás ára 9-11 millió forintról 20-25 millióra emelkedett az elmúlt öt évben.

Különösen nehéz helyzetben vannak azok a fiatalok, akik egyedülállók és nem nevelnek gyermeket. Nekik állami támogatás nélkül kellene összespórolniuk ezt az összeget.
A jegybank folyamatos kamatemelése miatt a hitelek kamatai is egyre magasabbak, így sokkal többre jön ki a havi törlesztőrészlet is, tehát hitelből sem lehet egyszerűen megoldani az ingatlanvásárlást.Ezt a nehéz helyzetet ismerték fel a Tiszaújvárost vezető Tiszaújvárosi Lokálpatrióták – MSZP.

Az április végi testületi ülésen szavazták meg a városvezetők a rendelettervezetet, amely komoly segítséget nyújthat a Tiszaújvárosi fiataloknak.

  • Ha a kérelem benyújtását megelőzően legalább 2 év folyamatos tiszaújvárosi lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkezik, 2.000.000 Ft vissza nem térítendő és 2.000.000 Ft kamatmentes visszatérítendő támogatást igényelhet.
  • Ha a kérelem benyújtását megelőzően legalább 5 év folyamatos tiszaújvárosi lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkezik, 2.000.000 Ft vissza nem térítendő és 4.000.000 Ft kamatmentes visszatérítendő támogatást igényelhet.
  • Ha lakó- vagy tartózkodási helye nem Tiszaújváros közigazgatási területén van vagy a kérelem benyújtását megelőzően legalább 2 év folyamatos tiszaújvárosi lakó- vagy tartózkodási hellyel nem rendelkezik, de Tiszaújváros közigazgatási területén kíván lakást, vagy lakóházat vásárolni, 4.000.000 Ft kamatmentes visszatérítendő támogatást igényelhet.

Dr. Fülöp György polgármester teljes bejegyzését itt olvashatják:

Kapcsolódó cikkek