Maradandó fogyatékosságot eredményezett a bántalmazás Miskolcon

Megosztás

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 50 éves férfi ellen maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette miatt. Az elkövető Miskolc belvárosában minden indok nélkül rátámadt egy férfira, többször arcon ütötte, földre lökte és nagy erővel combon rúgta.

A vádirat szerint a vádlott 2020. augusztus végén, a déli órákban, Miskolc belvárosában minden indok nélkül rátámadt egy buszmegállóban várakozó férfira. Többször arcon ütötte, ezután tovább haladt, a sértett is igyekezett elmenni a helyszínről egy másik irányba, azonban a vádlott utána szaladt, nagy erővel meglökte, amitől a férfi a földre esett.

A támadó ezt követően sem hagyott fel a bántalmazással, hanem a földön fekvő sértettet több esetben combon rúgta. A rúgások olyan erejűek voltak, hogy a sértett 8 napon túl gyógyuló combnyaktörés sérülést szenvedett, amely a csípőízület közepes mértékű mozgás beszűkülésével járt, így maradandó fogyatékosságot eredményezett.

A férfit korábban súlyos testi sértés bűntette miatt, mint különös visszaesőt szabadságvesztés büntetésre ítélték, ez okból erőszakos, többszörös visszaesőnek minősül.

Vele szemben az ügyészség fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

Related posts