Nem ilyen meglepetésre vágyunk: építkezés közben 200 gránátot találtak egy családi ház kertjében

Megosztás

A robbanótestek és egyéb veszélyes anyagok tömege meghaladta a 700 kilogrammot, nagy szerencse, hogy nem léptek működésbe a második világháborús robbanóanyagok.

Jelentős mennyiségű robbanóeszközre bukkantak a napokban a Nógrád megyei Kállón, egy családi ház hátsó kertjében folyó építkezésen. A két napon át tartó tűzszerészmentesítés során előkerült veszélyes robbanótestek mind a II. világháborúból származnak és német gyártmányúak voltak – közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezrede szombaton a Facebook-oldalán.

Fémkereső eszközök segítségével összesen 240 darab 7,5 centiméteres repeszgránátot és -hüvelyt, valamint 3 centiméteres puskagránátot találtak. Ezek össztömege megközelítőleg 700 kilogramm volt. Ezeken kívül előkerült még negyed mázsányi robbanótest-maradvány és 3 kilogrammnyi lőpor is.

A katonák a lövedékeket és a veszélyes anyagokat a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállították, ahol később megsemmisítik. (via 444.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek