Fideszes polgármester: az lenne a legjobb, ha a kormány nem tenne különbséget fideszes és ellenzéki önkormányzat között

Megosztás

Cser-Palkovics András őszinte véleményt formált a jelenlegi gyakorlattal szemben. Székesfehérvár fideszes polgármestere szerint a Fidesz azzal járna a legjobban, ha nem tenne különbséget a települések között pártszínek alapján.

Az önkormányzatiság témájában a Magyar Narancs készített interjút a kormánypárti polgármesterrel.

Székesfehérvár fideszes polgármestere nem tartja reálisnak, hogy megszűnik a közvetlen polgármester-választás, és nem számol a szolidaritási adó megnövelésével sem. A helyi iparűzési adó nélkül viszont nem értelmezhető a nagyvárosok működtetése. Szerinte a Fidesz azzal járna a legjobban a következő két és fél évben, ha nem tenne különbséget a települések között pártszínek alapján. Interjúnkban arról is beszél, amikor a nyilvánossághoz fordul, akkor önkritikát is gyakorol, de még egyetlen párttársa sem jelezte neki, hogy nem kellene a kormány intézkedéseit bírálnia. 

magyarnarancs.hu: Több olyan ellenzéki önkormányzat van, amelyek hiába pályáznak állami forrásokra, esélyük sincs támogatásokat kapni. Nem egyszerű az ároktemetés, ha ebben a kérdésben perifériára szorulnak. 

Cs-PA: Rendszeresen nézem a Magyar Közlönyt: látom a fejlesztési forrásokat, amelyek ellenzéki vezetésű településekre is jutnak. Ez így helyes. Nagyon örülnék annak, ha a következő egy-két évtizedben ugyanilyen arányban tudnánk támogatásokhoz jutni. 

magyarnarancs.hu: Vác önkormányzata évek óta pályázik az egyik legforgalmasabb, lerobbant útjának a felújítására a Belügyminisztérium erre vonatkozó pályázatán – sikertelenül. De tudok hasonló esetről Érden is. Az ellenzéki városvezetők attól tartanak, hogy a következő két és fél évben a kormány megnehezíti a dolgukat, például az ilyen támogatási források visszatartásával. 

Cs-PA: A helyi közösségben van bizalom a Fidesz irányába, amit a választási eredmények bizonyítanak. Ezt a bizalmat erősítheti, ha azok a települések is kapnak támogatásokat, amelyeknek a polgármestere ellenzéki. Ha tőlem kérnének politikai tanácsot, akkor azt mondanám a kormánynak, hogy azt tenne neki a legjobbat a következő két és fél évben, ha nem tenne különbséget pártpolitika alapján a települések között. Nagyobb, pozitívabb eredmény születhet a következő önkormányzati választáson a Fidesz számára, ha így tesz. 

További részletek a Magyar Narancs cikkében olvashatók.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek