Sörösüveggel törte be haragosa fejét Mezőkövesden

Megosztás

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 46 éves férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt. Az elkövető Mezőkövesden egy sörözőben italozott, amikor meglátta azt a férfit, akivel egy héttel korábban egy másik sörözőben konfliktusba került. Most is belekötött, és amikor a férfi el akarta kerülni a további vitát és hátat fordított neki, egy sörösüveggel leütötte.

A vádirat szerint a férfi 2021. augusztus végén, az éjszakai órákban Mezőkövesden, egy sörözőben italozott. Itt meglátta azt a férfit, akivel előző héten a város egy másik sörözőjében konfliktusba került. Hozzálépett, kötekedett vele, amelyből szóváltás lett, ezután támadólag közeledett felé, a férfi viszont tenyérrel igyekezett eltolni magától.

Az elkövető ekkor még jobban felháborodott, a férfi viszont azért, hogy elkerülje a további vitát, már hátat fordított neki, de ekkor a vádlott a kezében lévő sörösüveggel fejen ütötte. Az ütés olyan erejű volt, hogy a sértett a földre került, a férfi viszont ezután sem hagyott fel a támadással, még háromszor a sörösüveggel megütötte a fejét. A cselekményének az vetett véget, hogy a sértett élettársa közéjük állt, valamint a többi vendég lefogta a támadót.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló többszörös, darabos orrcsonttörést és a halántékcsont benyomatos törését szenvedte el. A vádlott által alkalmazott eszköz, az ütések ereje és a célzott testtájék alapján az életveszélyes sérülés elmaradása pusztán a véletlennek volt köszönhető.

Az ügyészség a büntetlen előéletű férfival szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Kapcsolódó cikkek