Tovább emelkednek a hitelek törlesztőrészletei

Megosztás

Nem okozott meglepetést a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának a keddi döntésével, amely szerint 1,0 százalékkal 5,4 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot. Az MNB november óta pörgette fel a kamatemeléseket, hogy fékezze az elszabadulni látszó inflációt, amelynek éves mértéke márciusban már 8,5 százalékot tett ki – számolt be a HVG.

A mostani emelés megegyezik az előző hónapival, de az alapkamat még így is alacsonyabb, mint a pénzpiacon jelenleg irányadónak számító egyhetes jegybanki betét kamata, ami 6,15 százalék.

A hitelfelvevőknek arra kell számítaniuk, hogy a monetáris tanács mostani egy százalékos emelése hamarosan meg fog jelenni a lakáshitelek és a személyi kölcsönök hitelek kamataiban is – hívja fel a figyelmet a Bank360.hu. A számok azt mutatják, hogy a bankok mostanra már beépítették hiteleik árába a márciusi alapkamat-emelést, és ez valószínűleg a jövőben is így lesz.

Ráadásul a jegybanknak aligha ez volt az utolsó kamatemelése az infláció letörése érdekében, ezért a hitelek sem májusban drágulnak majd utoljára.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek