Ózd: hamarosan föld alá kerül a piaci távhővezeték, valamint útfelújítások is kezdődnek

Megosztás

Remek hírek az ózdiaknak, ezúttal végre kormányzati támogatás is érkezik a városba és nemcsak elvonás.

A részletekről Janiczak Dávid polgármester számolt be a Facebookon.

“4 ÉV VÁRAKOZÁS UTÁN – HAMAROSAN FÖLD ALÁ KERÜL A PIACI TÁVHŐ VEZETÉK!

Megtörtént a munkaterület átadása a 4 éve várt fél milliárdos projektnek. A már régen elnyert, de magasabb vállalkozói ajánlat miatt a kilátástalanság homályába veszett projekt megvalósítására tavaly májusban csillant fel a reménysugár, amikor személyes találkozónk alkalmával Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter ígéretet tett a támogatási összeg megemelésére. Tartotta a szavát, így ez azóta meg is történt, a kivitelezőt a Nemzeti Fejlesztési Programiroda kiválasztotta és májusban felvonulnak a területre.

A Távhő Kft. lábon álló vezetékei a földbe lesznek fektetve mintegy 370 méteren, ez lesz a leglátványosabb elem, azonban 23 új hőközpont is kialakításra kerül, valamint az erőműben 2 gőzkazán melegvizessé alakítása is megtörténik. Köszönöm Miniszter Úr támogatását, és sok sikert kívánok a kivitelezés zökkenőmentes elvégzéséhez a vállalkozónak és a Távhő Kft-nek!”

A polgármester ezen kívül elmondta, hogy 500 millió forintos kormányzati támogatást sikerült elnyernie Ózdnak, amit útfelújításra szánnak. A ciklus végére szeretné elérni, hogy nehezen járható, illetve aszfaltozatlan út ne maradjon a városban.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek