Élet és halál között lebeg M. Richárd, de altatásban is ágyhoz bilincselik – 80 kilót fogyott

Megosztás

Bár korábban már többször is halálhírét keltették, a gázolásával emberölést elkövető M. Richárd életben van, bár az esélyei jelenleg nem túl rózsásak. A második stroke-ja óta folyamatosan romlik az állapota, de leginkább korábbi rendszeres drogozással teli életmódja nagyban hozzájárult ehhez.

Élet és halál között lebeg második stroke-ja után a Dózsa György úti gázolóként elhíresült M. Richárd. Bár a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága korábban azt állította, hogy a férfi egészségügyi ellátására felkészültek a berettyóújfalui börtönkórház orvosai, mégis át kellett szállítani a debreceni klinikára. Az elítélt családja és ügyvédje ezt már az első stroke diagnosztizálásakor indítványozták, sikertelenül.

A családtagok azt remélik, ha minimális is, van remény arra, hogy M. Richárd meggyógyuljon, felépüljön, s büntetését letöltve új életet kezdjen. Két stroke után ehhez óriási csoda kellene, ráadásul a súlyos beteg férfi maga is tehetett arról, hogy ilyen állapotba kerüljön. M. Richárd korábban beszélt arról, nem bírja a bezártságot, emiatt stresszes állapotba került, ami szintén hatalmas kockázati tényezője lehet egy agyi infarktus kialakulásának.

A Blikk által megkérdezett orvos szakértő szerint a kábítószer használata nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy valakinél az átlagos hajlamnál is nagyobb százalékban alakulhasson ki az agyi infarktus, a stroke. M. Richárd soha nem csinált titkot abból, hogy rendszeresen fogyasztott kábítószert, ahogy korábban a Blikknek is elmondta, felszívott pár csík kokaint. A drog tragikus mértékben, akár hétszeres kockázattal növelheti meg az agyi érkatasztrófa kockázatát egy fiatal felnőtt esetében, a káros hatás a rendszeres drogfogyasztás utáni időkre is kihathat.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek