A németek néhány napon belül máris függetlenednek az orosz olajtól

Megosztás

Korábban decemberre saccolták ezt a dátumot, így mindenki számára meglepetés, hogy napokon belül teljesen leválnak Putyinék olajáról.

Az orosz olaj jelenleg a németországi olajimportnak mindössze 12 százalékát teszi ki – mondta kedden Robert Habeck gazdasági miniszter, hozzátéve, hogy Európa legnagyobb gazdasága azt reméli, hogy néhány napon belül ki tudja váltani az összes, Oroszországból szállított olajat.

A bejelentés meglepetés ahhoz képest, hogy a legutóbb azt kommunikálták a németek, hogy év végére tervezik a leválást. A Reuters múlt heti jelentése szerint Annalena Baerbock német külügyminiszter úgy fogalmazott, hogy nyárig felére csökkentik a behozott mennyiséget, az év végére pedig teljesen befejezik a behozatalt. Az olaj után a gázzal folytatódik majd a folyamat, összhangban a közös európai menetrenddel. „A rendszerből való közös kilépés, az Európai Unió teljes kilépése a közös erőnk” – jelentette ki. (via Hvg.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek