Mire költi a kormány az EU-tól az ukrán menekültválságra kapott 110 milliárdot? Nem kötik az orrunkra…

Megosztás

Elnézve a Fidesz-KDNP-kormányok eddigi “erősen kifogásolható” bánásmódját az EU-s pénzekkel, sajnos ebben is felmerülhetnek bennünk bizonyos kételyek, hogy vajon hova kerülnek az újabb súlyos milliárdok.

A menekültek többsége nem marad Magyarországon – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón. Gulyás szerint a menekültek nyolcvan százaléka elhagyta az országot, azt azonban az RTL Klub Híradója szerint a kormány sem tudja pontosan, hogy hányan maradnak az országban akikről gondoskodni kellene.

Becslések szerint több tízezer ilyen ukrajnai menekült is lehet, az ő ellátásukat a kormány a segélyszervezetekkel, civilekkel és az önkormányzatokkal közösen végzi. Gulyás azt mondta, 40 milliárd forintot kellett eddig a menekültek ellátására fordítani, ennek azonban az Európai Unió csupán két százalékát állta.

Az EU a múlt héten döntött arról, hogy 110 milliárd forintos extratámogatást biztosít Magyarországnak a menekültek ellátására, a kormány pedig szabadon dönt arról, hogy ezt mi alapján és kik között osztja szét. A kormány erről bővebben az RTL Klubnak nem nyilatkozott. (via Hvg)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek