Zelenjszkij szerint Ukrajna inváziója csak a kezdet

Megosztás

“Ezen az úton mi vagyunk az első célpontok, de ki lesz a következő?” – tette fel a kérdést az ukrán elnök.

Volodimir Zelenszkij szerint Oroszországnak Ukrajna megtámadása csak a kezdet és megszállna más országokat is. Ezt arra reagálva nyilatkozta az ukrán elnök, hogy Rusztam Minnyekajev orosz parancsnok arról beszélt: azért is akarnak teljes kontrollt szerezni Ukrajna déli része fölött, mert így közvetlenül hozzáférnének Moldova szakadár régiójához, írja a BBC alapján a HVG.

A Dnyeszter Menti Moldáv Köztársaság vagy Transznisztria 1990-ben, a Szovjetunió felbomlása után, erős orosz segítséggel nyilvánította ki függetlenségét, amit egyetlen ENSZ-tagország sem ismer el.

Az ukrán elnök szerint a moldovai területhez való hozzáférés igénye azt igazolja, amit már többször mondott, miszerint Ukrajna után újabb orosz célpontok következhetnek.

Mint fogalmazott, ők ameddig szükséges, meg fogják védeni magukat, hogy letörjék az Orosz Föderáció ambícióit. „Ám azoknak az országoknak, amelyek hozzánk hasonlóan hisznek az élet győzelmében a halál felett, velünk kell harcolniuk. Segíteniük kell nekünk, mert ezen az úton mi vagyunk az első célpontok, de ki lesz a következő?” – tette hozzá. Szerinte bárki, aki a következő lehet, ha most semleges marad annak érdekében, hogy ne veszítsen semmit, mindent elveszíthet és ezzel ő kockáztatja a legtöbbet.

via HVG.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek