Lövöldözéssel és vascsővel fenyegették a férfit

Megosztás

A Miskolci Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött annak a két férfinak az ügyében, akikkel szemben felfegyverkezve és fegyveresen elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat az ügyészség – írja a Miskolci Törvényszék honlapja.

A megállapított tényállás szerint az I. rendű vádlott és a sértett között egy közlekedési szituáció miatt vita alakult ki még 2020 májusában. Ezt a konfliktust próbálták meg rendezni telefonon az esemény másnapján, de ismét szóváltásba kerültek. Az I. rendű vádlott ezt követően a testvérével, a II. rendű vádlottal együtt a sértett hernádnémeti ingatlanához ment, ahova elvitték testvérük gázriasztó-pisztolyát, továbbá egy puskát, egy kést és egy vascsövet is magukhoz vettek.

A helyszínre érve a vádlottak trágár módon megöléssel fenyegetőztek. Az udvaron tartózkodó, majd az utcára kilépő sértett irányába először a pisztollyal, aztán a puskával számos lövést adtak le és felé vascsövet dobtak, majd sietősen távoztak a helyszínről, de útközben balesetet szenvedtek. A sértett ekkor érte utol őket és a vita még itt is folytatódott. A vádlottak ismét elővették fegyvereiket, amelyeket egy szomszédos ingatlan udvarára dobtak az időközben kiérkező rendőrök miatt.

A bíróság társtettesként, felfegyverkezve és fegyveresen elkövetett garázdaság bűntette miatt mindkét vádlottal szemben 360.000 forint pénzbüntetést szabott ki. A büntetővégzés jogerős.

Kapcsolódó cikkek