Új pszichoaktív anyag árusításáért tartóztatták le a mezőkövesdi nőt

Megosztás

A Mezőkövesdi Járásbíróság elrendelte annak a gyanúsítottnak a letartóztatását, akivel szemben új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének minősített esete és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás – írja a Miskolci Törvényszék a honlapján.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított nő 2020 közepétől kezdve elfogásáig mezőkövesdi lakásán új pszichoaktív anyagnak minősülő fehér színű port, ún. „kristályt” értékesített vevői körének, köztük egy kiskorú személynek is. Az ingatlanban foganatosított kutatás alkalmával talált fehér port, növényi őrleményt, mérleget, fóliatekercset, különböző mobiltelefonokat, arany és ezüst ékszereket, valamint több mint 3 millió forint készpénzt, illetve külföldi valutát és okmányokat is lefoglaltak.

A gyanúsított cselekménye alkalmas lehet tizennyolcadik életévét be nem töltött személynek új pszichoaktív anyag átadásával, illetve kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének megállapítására, amelyek akár 12 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetők.

A bíróság álláspontja szerint a kiszabható szankció mértékére tekintettel a gyanúsított esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, amelyet személyi körülményei sem ellensúlyoznak. Az ügyben további nyomozási cselekmények várhatók, ezért a tanúk befolyásolásának, megfélemlítésének elkerülése miatt is indokolt a nő letartóztatása, akinek esetében a bűnismétlés veszélyes is reális. Mindezeket mérlegelve a bíróság 2022. május 22. napjáig elrendelte a letartóztatását. A végzéssel szemben a gyanúsított és védője fellebbezett, így az nem végleges.

Related posts