A brit miniszterelnök Afrikában telepítené le a menekülteket

Megosztás

Boris Johnson brit miniszterelnök egy sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a migrációs problémák lehetséges megoldásaként a menedékkérők egy részét Ruandába telepítenék – számolt be a Reuters. Johnson csütörtökön a délkelet-angliai Kentben – ahol tavaly több ezer menekült kötött ki kis csónakokkal a partoknál – tartott beszédében ismertette a kezdeményezést.

Priti Patel brit belügyminiszter eközben Ruandába utazott, ahol a ruandai külügyminiszterrel közös sajtótájékoztatón válaszolt a befogadóközponttal kapcsolatos kérdésekre. A sajtó képviselőit körbe is vezették a menekülteket elszállásolni hivatott, „Remény” névre hallgató vendégházban – írja a HVG.

A kormány egyik minisztere elmondta, hogy a terv az egyedülálló fiatal férfiakra összpontosít. “Elsősorban férfi gazdasági bevándorlókról van szó”, mondta Simon Hart walesi államtitkár a Sky Newsnak. “A nőkkel és a gyerekekkel kapcsolatban más problémák merülnek fel”, tette hozzá.

Tavaly több mint 28 000 migráns és menekült jutott át a kontinentális Európából Nagy-Britanniába. A rozoga csónakokon érkező migránsok feszültségek forrása Franciaország és Nagy-Britannia között, különösen azután, hogy novemberben 27 migráns megfulladt, amikor a csónakjuk leeresztett.

Johnson szerint a terv az általa vezetett Brexit-kampányt támogató választók iránti elkötelezettségét jelzi.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek