Hamarosan már italt is nyomtathatunk magunknak

Megosztás

Az ételnyomtatás ma már nem ismeretlen technika, és úgy tűnik, ez a fajta kényelem az italfogyasztás területén is megjelenhet. Legalábbis egy ilyen képeséggel rendelkező berendezésről írt az Engadget, amit Cana One néven emlegetnek – számolt be a HVG.

A fejlesztés egy kisebb konyhai okoskészülék, amiben egy tároló található. Ebben vannak az ízesítőanyagok, amiket használva elkészíthető a kívánt ital. Utóbbi gombnyomásra zajlik, és egy érintőképernyőn lehet kiválasztani, mit inna az ember – jeges kávé, gyümölcslé, alkoholos nedűk, egyéb, koffeintartalmú frissítők, hogy csak néhányat említsünk a kínálatból. (Az alkoholos italokat PIN-kód mögé lehet zárni, és csak annak megadásával lehet kiadagolni őket.)

A gyártó azt állítja, mintegy három évig tartó kísérletezéssel érte el, hogy az ízek és aromák tökéletesek legyenek, és hogy a berendezés ezek segítségével rengetegféle italt tudjon készíteni. A cég egyébként több italgyártóval is együttműködést kötött, hogy szélesítse a választékot.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek