Mi a hordozókendők népszerűségének az oka?

Megosztás

Nagyon sok helyen hallhatunk és olvashatunk a hordozókendőkről. Az anyukákat alapvetően két táborra lehet osztani, azokra, akik kipróbálták ezt a kiegészítőt és azóta is imádják, illetve azokra, akiknek nem ez lett a kedvenc eszközük. 

A következőkben erről a különleges szalagról lesz szó, arról, hogy miért éri meg beszerezni, hogy mettől meddig használhatóak, sőt össze fogjuk hasonlítani a hagyományos hordozókkal is. 

Először azonban hadd ejtsünk néhány szót a babakocsiról 

Már a baba születésekor is érdemes ezt az eszközt használni, hiszen könnyen és biztonságosan lehet vele közlekedni. Sok esetben hordozóval érkeznek, amit a baba szépen lassan ki fog nőni. Magát a kerekes csodát pedig a legtöbb anyuka legalább 2-3 évig még aktívan használja. 

A délutáni séták során, mikor az a célod, hogy a baba aludjon egy nagyot, ezzel ajánlatos elindulni. Vannak azonban olyan esetek, amikor teljesen felesleges magaddal cipelni a guruló kuckót. Például mi van akkor, ha bevásárolni szeretnél, vagy épp összefutni a barátnőiddel, esetleg csak szeretnétek közösen egyet sétálni apával?

A járány gyakran hátrány, bezzeg a hordozókendő

A baba kerekes kuckója nehéz, nagy és igencsak macerás vele közlekedni. Éppen ezért találták ki a hordozókat. 

Említettük már bevezetőnkben is, hogy a kendő legnagyobb kihívói a hagyományos hordozók, amelyekbe csak be kell ültetni a babát, felvenni a hátadra, mint egy táskát és már indulhattok is.

Mik szólnak ez ellen a kiegészítő ellen?

  • Gyakran nagyon kényelmetlen a baba és/vagy a szülő számára.
  • Általában vázzal készülnek, ami persze jó nehéz. 
  • Gyakran többet is be kell szerezni belőle, a legtöbb gyártó ugyanis akár négy különböző hordozót is készíthet, mindegyiket más-más korú babára méretezve.

Általában azért választják mégis ezt a fajtát az anyukák, mert a kendőt nem érzik biztonságosnak. Pedig ha tudnánk, hogy mennyire nincs igazuk! 

Ezért imádja sok mami a hordozókendőt:

  1. A különböző csomózási technikákkal a születéstől akár hároméves korig használható.
  2. Akármilyen édes kis ruhákba öltöztetted fel éppen a kicsit, ugyanolyan kényelmes marad számára. A kendő hosszúsága miatt teljesen mindegy, hogy nyári ruhácskában vagy épp téli nagykabátban szeretnéd magadra kötni.
  3. Biztonságos, hiszen köhetsz kettő helyett akár négy csomót is minden lépésnél.
  4. A kicsi egészen biztonságban érzi magát így, hiszen hozzád bújhat.
  5. Egyszerű benne mozogni. A hagyományos darabokkal ellentétben ez nem korlátoz a mozgásban. 
  6. Ha éppen nem akarod használni, kis helyen is elfér.

Mire figyelj a válogatás közben?

Mint minden babaholmi esetében, itt is az a legfontosabb, hogy a textil rendelkezzen OEKO-TEX 100 tanúsítvánnyal, illetve hogy prémium minőséget képviseljen. Ilyen eszközöket találhatsz a Peekabooshop.hu oldalán is.

Kapcsolódó cikkek