Márki-Zay: A Fidesznek felépült a Halálcsillaga, ebben a rendszerben nem lehet őket legyőzni

Megosztás

Elismerte az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, hogy követett el hibákat a kampányban, de az óriási vereség nem ennek volt betudható.

Nem tulajdonított jelentőséget annak, hogy az eredményvárón, alig volt jelen valaki a szövetségesei közül, mondta Márki-Zay Péter ellenzéki kormányfőjelöt a Népszavának adott interjúban, amit a hvg.hu szemlézett. A politikus szerinte a vereségből nem akarta minden ellenéki vezető kivenni a részét, pedig volt köztük, aki a választás előtt sem bízott a sikerben.

Márki-Zay elismerte azt is, hogy a kudarcban közrejátszott, hogy “Könnyen kiforgatható, félremagyarázható szavakat használtam, és az is, hogy nem volt elég harmonikus a kapcsolata a pártokkal, és nem tudta rávenni őket, hogy “úgy beleálljanak a kampányba, ahogyan kérem”. Ennek okait abban látja, hogy nem mindenki akart ugyanúgy győzni, ahogy ő, sőt olyan is volt, aki nem is látott esélyt erre.

Szerinte ugyanakkor a nagymértékű vereség azt mutatja, hogy nem a kampányban elkövetett hibák döntöttek.

“Ekkora bukásnál azt kell kimondani, hogy a Fidesznek felépült a Halálcsillaga. Ebben a rendszerben a Fideszt nem lehetett megverni”

– mondta a lapnak a politikus, aki a Kádár-rendszerhez hasonlítva a választás előtt úgy még úgy érezte, olyan, mintha 1989 lenne, de utána már úgy, hogy “visszakerültünk 1970-be”.

Szerinte a Fidesz addig marad, ameddig akar, a Jobbik tábora nem tudta megemészteni Gyurcsányt, a legtöbb szavazatot a 40-60 év közötti melósokat körében veszítették el.

Forrás: Népszava, HVG

Kapcsolódó cikkek