Borsodi példával mutatja be Hadházy, hogyan zajlott a Fidesz falusi „mozgósítása”

Megosztás

A képviselő szerint ezzel is bizonyítható, hogy egy tisztességtelen, nem demokratikus, nem fair választáson nyertek a kormánypártok.

Hadházy Ákos szerint a falusi “mozgósítás” leginkább azt jelentette, hogy EU-s támogatásokkal megvett vagy megzsarolt polgármesterek hajtottak el kiszolgáltatott, egyszerű embereket a Fideszre szavazni – írja posztjában a képviselő,

A bejegyzésben egy borsodi, főként romák lakta falu, Fulókércsen keresztül mutatja be mindezt. Mint írja, az első képen egy 200 millió forintos EU-s projekt keretében “felújított” lakóház látszik. “A 200 millióból három telket és öt házat vásároltak, a házakat -a mellékelt ábra szerint – “felújították” és a telkeken három új háznak kellene állnia, amelyek olcsó szociális bérlakásként működnének. Korábban már posztoltam róla, hogy a három új házból csak egy készült el, a felújítások pedig néhány új nyílászárót jelentettek. A 3. és 4. kép azt mutatja, hogy a telekkönyvi kivonatok szerint több, a projekt keretében vásárolt ingatlant a polgármester, Mata Imre fiai vették meg gyorsan, röviddel a projekt előtt. Majd rögtön eladták az apjuk által vezetett önkormányzatnak.”

“A 2. képen pedig a vasárnapi végeredmény látható. 98 szavazat a családját több százmillió forint EU-s pénzzel kitömő Hörcsiknek és 25 az ellenzék végtelenül tisztességes jelöltjének. Aki nem látja az összefüggést az EU-s pénzeken megvett vagy megzsarolt polgármesterek (természetesen kivételek mindig vannak) és a fideszes falusi “mozgósítás” között, az vagy vak, vagy becsukja a szemét. Egy jó hír azonban van: úgy tűnik, a jogállami mechanizmus eljuthat oda, hogy az EU a következő választáson már nem finanszírozza a Fidesz kampányát.”

Nyitókép: Hadházy Ákos Facebook

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek