Az oroszok ENSZ Emberi Jogi Tanácsból való kizárását Magyarország és Szerbia is megszavazta

Megosztás

Azért fontos kiemelnünk ezt, mert a kormányzati médiában jó eséllyel erről egy szó sem fog esni. Amikor pedig “brüsszeli szankciókról” és annak kritizálásáról szólnak majd az állami híradások, mindig legyen előttünk, hogy ezeket Orbánék ugyanúgy megszavazták, ahogy az eddigieket is kivétel nélkül.

Felfüggesztette Oroszországot az ENSZ Közgyűlése az Emberi Jogi Tanácsból, miután az erről szóló javaslatot több mint kétharmados többséggel, 93 igen szavazattal elfogadták.

Igennel jellemzően nyugati szövetségrendszer tagjai szavaztak, de az európai és észak-amerikai országok mellett Japán, Dél-Korea és több afrikai, latin-amerikai illetve óceániai állam is támogatta a jelentést. Magyarország mellett az oroszok legnagyobb európai szövetségese, Szerbia is igennel voksolt.

Igen, ez is egy kétharmad…

Image

A nemmel szavazók között a már megszokott tömörülés (Irán, Szíria, Oroszország, Észak-Korea, Belarusz, Eritrea) mellett megtalálhatjuk Kínát is, illetve olyan hagyományosan Oroszországhoz közel álló országokat, mint Tádzsikisztán vagy Üzbegisztán.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek