Hirtelen a magyar focicsapatok nyíltan Fidesz-szimpatizánssá váltak a neten

Megosztás

Teljes véletlenségből a választás napján számos futballklub lecserélte a profilképét egy egyértelműen Orbánt és rendszerét támogató képre. Amennyi pénzt döntött a fociba az utóbbi 12 évben a Fidesz, ezen annyira nem is csodálkozhatunk. Ezt még a szavazás közben tették meg.

Több futballklub is új Facebook-borítóképpel vagy -poszttal üzent a választások előtt  hétvégén – írta a Telex egy Tumblr posztra hivatkozva.

Az akcióban résztvevő focicsapatok egységesen a magyar zászló színeivel kivilágított stadionjukat posztolták a Facebookon, a képekhez pedig a „Nekünk Magyarország az első!” felkiáltást írták, ami évek óta a Fidesz politikai szlogenje. Ezeket a stadionokat egyébként Orbán Viktor kormányzása idején építették vagy újították fel.

Orbán hírhedten sokat költött a hazai futballcsapatok támogatására, ők pedig nem maradtak hálátlanok. A képpel kampányoló csapatok között volt többek között a Honvéd, a Szombathelyi Haladás, a Debreceni VSC (ők a szlogent lehagyták ugyan a posztról), és a Fradi is, ők nemes egyszerűséggel a képre írták a Fidesz szlogenjét, ezt pedig borítóképként posztolták.

Related posts