Indul a kátyúzás Miskolcon

Megosztás

A nagyvolumenű útburkolat javítási munkáit április 4-én indítja el a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. alvállalkozó bevonásával, több helyszínen, folyamatos munkavégzéssel.

A sürgős kátyúzási munkákat többféle technológiával végzi a Városgazda. Útjavítások egész évben zajlanak, azonban a munka nagyobb felületen csak a melegebb idő beköszöntével, illetve az aszfaltkeverő telepek megnyitásával kezdődhet el.

Az elmúlt hetekben az Útellenőri Szolgálat előzetes felmérése és a korábbi egyeztetések alapján, a javítási munkák előkészítése folyt, ahol a szakemberek kiválasztották a javításra kerülő útszakaszokat. Ezek alapján közel 22 ezer négyzetméter felületen, mintegy 1800 köbméter aszfaltot szükséges bedolgozni.

Az úthibák kezelése a Szinva, Csabavezér, Bertalan, Erenyő, Fonoda utcák, Ómassa, valamint Martinkertváros területén várhatóak. Az útjavítási munkák főközlekedési utakat éppúgy érintenek, mint rossz állapotban lévő forgalmasabb mellékutcákat is.

A felújítások és javítási munkák idején a városban több helyen kell számítani félpályás korlátozásra, a forgalmasabb szakaszokon torlódás alakulhat ki. A Városgazda folyamatos tájékoztatást ad az útfelújítással érintett helyszínekről. Ugyanakkor kérik a közlekedőket, hogy az úton dolgozók és a többi járművezető biztonsága érdekében tartsák be a munkavégzéssel érintett szakaszon érvényes forgalmi rendet, amelyet minden esetben táblák jeleznek.

Kapcsolódó cikkek