Életveszélyes verésbe torkollott a cigarettakérésből kialakult vita Miskolcon

Megosztás

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 22 éves férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt. A férfi és ismerőse 2021. június elején, Miskolc külterületén lerészegedtek, majd amikor a barátja cigaretta kérés ürügyén vitázott egy helybéli lakossal, ez a vádlottat felháborította, és a barátját ököllel ütlegelte és többször fejbe rúgta. A sértett életveszélyes állapotba került.

A vádirat szerint a vádlott 2021. június elején, Miskolc külterületén egy élelmiszerboltnál korábbi ismerősével együtt italozott. Az esti órákra mindketten lerészegedtek, és az ivócimbora lakóházához indultak. Útközben összetalálkoztak egy környékbeli lakossal, akitől a vádlott barátja cigarettát kért, erre az volt a válasz, hogy nem tud adni, mivel elektromosat szív.

A válaszon felháborodott a cigarettát kérő sértett, vitatkozott a megszólított férfival. Ez viszont a vádlottat felháborította, és barátját ököllel megütötte, valamint többször fejbe rúgta.

A bántalmazás olyan brutális volt, hogy a megszólított férfi nem mert beavatkozni, viszont – mivel ismerte címet – elment a sértett lakásához, és a családot értesítette. Közösen egy furikot hoztak le, a helyszínen a földön fekve talált sértettet belerakták, és hazatolták, majd értesítették a rendőrséget és a mentőket.

A bántalmazás következtében a sértett összességükben 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett el, amelynek következtében közvetett életveszélyes állapotba került.

Az ügyészség a büntetett előéletű férfival szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Kapcsolódó cikkek