Meghekkelték a Nemzeti Sport oldalát és a kormányt támadó tartalmak jelennek meg reggel óta – már máshol is

Megosztás

Frissítés: Nemcsak az NSO, hanem más, kormányzati propagandát közlő oldalak felett is elvesztette az uralmat a fideszes szerkesztőség. A megyei oldalak, a Bors és a Mediaworks más termékei is egyértelmű hackertámadás alatt vannak. Ilyet sem láttunk még Magyarországon, durvul a választási kampány.

Az NSO oldala reggel nyolc óra után nem sokkal egyértelműen hekkerek irányítása alá került és a kormánypropaganda helyett egészen más tartalmak jelennek meg rajta. Egyelőre nem tudni, kik állnak a háttérben, de a Fidesz médiauralmát akarják ezzel megtörni.

Aki reggel nyolc órakor nyugodtan olvasgatta a Nemzeti Sport weboldalát, néhány perc múlva egészen érdekes dolgokra lehetett figyelmes. Nagyjából 8:15 óta átvették a weboldal feletti irányítást ismeretlen hackerek és a kormánypropaganda helyett Orbánékat és a közmédiát támadó tartalmak jelennek meg.

Íme a jelenlegi állapot:

De már nemcsak az NSO érintett, íme néhány egyéb példa:

Nincs elérhető leírás.
Nincs elérhető leírás.
Nincs elérhető leírás.

Gyanítjuk, a sor folyamatosan bővülni fog még délelőtt. Várjuk a fejleményeket.

A Mandiner, a 888.hu oldala is támadás alatt, ezek jelenleg elérhetetlenek. Az NSO azonban reggel 9 órakor is az Orbánt és a Fidesz-propagandát támadó tartalmakkal jelentkezett, ott továbbra is a hackereké az irányítás.

Kapcsolódó cikkek