Áruház nyílik az egykori Domus helyén, vele együtt pedig megújul a Nagyváthy utcánál lévő tér

Megosztás

A következő hónapokban megújul a Nagyváthy utca egyik bevásárlóközpontja és annak környéke – jelentették be hétfőn, a helyszínen megtartott sajtótájékoztatón. A Domus közel ezer négyzetméteres, földszinti terében Aldi lesz, a cég pedig vállalta, hogy a környezetet is rendbe teszi.

A vállalásuk alapján új parkolókat alakítanak ki, valamint fasort és növényeket ültetnek és biciklitárolót is kialakítanak a miskolci Nagyváthy utcán. A tervek szerint ráadásul akár már a nyár végére is elkészülhetnek a munkálatok.

A városvezetés már hosszú ideje megoldást keresett a terület rendezésére, hasznosítására. Most sikerült pótolni a hiányt

– közölte Badány Lajos alpolgármester.

Az áruház előtti, villamosvonal felé néző tér teljesen megújul: növényeket ültetnek ki, miközben miden fa megmarad a területen. Közel kilencven új parkolóhelyet is kialakítanak az áruház előtt és mellett, a már meglévő parkolót pedig fasorral választják majd el. A beruházó azt is vállalta, hogy a már meglévő közterületi parkolót felújítja, újraaszfaltozza. És a biciklivel érkezőknek is kedveznek: ők fedett kerékpártárolót kapnak. De teljesen megújul a környék közvilágítása is. A villamostól érkező gyalogosoknak pedig felfestenék egy zebrát -jelentették be.

via Minap

Kiemelt képen a látványterv látható

Kapcsolódó cikkek