Honvédelmi miniszterünk kiosztotta cseh kollégáját, most már a V4-es egység is semmivé lett

Megosztás

Most már tényleg mindenki hülye, csak Orbánék a normálisak – legalábbis a propagandájuk szerint. Eddig az egységes V4-ekről beszélhettünk, akik szembemennek a gonosz Brüsszellel. De a lengyelek után már a csehek is odaszólogatnak a fideszes vezetésnek, igaz, természetesen erre is megvan a kellő magyarázkodás magyar részről.

Nem utazik Budapestre, a visegrádi négyek védelmi minisztereinek jövő heti találkozójára a cseh védelmi tárca vezetője, Jana Cernochová. A Twitteren azt írta, hogy Magyarországon a jövő héten választások lesznek, ő pedig nem akar részt venni a kampányban. Azt is hozzáfűzte: „Mindig támogattam a V4-et, és nagyon sajnálom, hogy az olcsó orosz olaj most fontosabb a magyar politikusoknak, mint az ukrán vér”.

A cseh miniszter bejelentésére egy pécsi fideszes fórumon reagált Benkő Tibor honvédelmi miniszter. A Telex tudósítása szerint az RTL Klub kérdezte meg arról, hogy mit gondol Cernochová sorairól, amire azt válaszolta, hogy cseh kollégájával a brüsszeli NATO-csúcson sem találkozott, pedig az nem Magyarországon volt.

Azt is hozzátette: „Mi azt a lehetőséget is megadtuk, hogy mindenki nemzeti nyelven kommunikálhat, mert tudjuk, hogy a cseh védelmi miniszter nem tud angolul”. (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek