Szilágyi Szabolcs: Előre kipukkant a kampánylufi az Avason?

Megosztás

Csöbör Katalin nemrég egy mintaprojektről és kétszáz millió forintos állami támogatásról beszélt az Avas lakótelepén, nem meglepő módon közvetlenül a választások előtt. Szilágyi Szabolcs sajtóközleményben reagált, ugyanis utánament a belengetett ígéretek hátterének és közérdekű adatigényléssel fordult Miskolc jegyzőjéhez, azonban – mint ahogy arról a szerkesztőségünkhöz eljuttatott levelében is kitér:

a kapott válaszból nem derült ki, hogy pontosan mi, mikorra és hogyan tudna megvalósulni.

A válaszból ellenben kiderült, hogy a MIREHU-nak jelenleg nem áll rendelkezésére pénzügyi forrás a Csöbör által emlegetett földalatti hulladékgyűjtők kialakításához.

“Annyit tudunk, hogy a Miskolci Regionális Hulladékgazdálkodás Önkormányzati Társulás támogatási kérelmet nyújtott be az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft.-hez, ami március 16-án a társulást arról tájékoztatta, hogy a szakmai és pénzügyi hiánypótlás még folyamatban van, ezért jelenleg nem tudni, hogy a forrást rendelkezésre bocsájtják-e, vagyis hogy lesz-e pénz az ígéretre.

Mivel a társulás még nem tud támogatói döntésről, ezért bizonytalan, hogy a Csöbör Katalin által beígért határidőre, vagyis idén nyárra, lehet-e egyáltalán bármi ebből az egészből.”

– számolt be Szilágyi.

Az ellenzéki képviselőjelölt elmondta, a regionális hulladékkezelő társulás egyeztetett ugyan a MIREHU-val arról, hogy az Avason gyűjtési körzeteket alakítanának ki, és meghatároztak lehetséges helyeket, de

erre vonatkozóan semmilyen műszaki vizsgálat, közműegyeztetés nem történt, így nem megállapítható, hogy a szóba került helyszínek alkalmasak-e földalatti gyűjtőedények kihelyezésére.

Így a pályázat során ezek egyelőre nem tekinthetők konkrét helyszíneknek.

“Azt fontos leszögezni, hogy minden, az itt élők életkörülményeit javító fejlesztést mi is támogatunk. A felelőtlen ígérgetésnek azonban nem vagyunk a hívei.”

Tehát a jelenlegi információink szerint nem áll rendelkezésre a beruházáshoz szükséges pénzügyi forrás, döntés sem született arról, hogy a pénzt rendelkezésre fogják bocsájtani, és megfelelő helyszínek sem kerültek hivatalosan kijelölésre.

“Persze tudom, hogy kampány van, és végre az Avason is felbukkant Orbán Viktor embere, de sajnos már sok olyan ígéretet hallottunk az elmúlt években a Fidesztől a választások előtt, amelyekből végül semmi nem lett. Ilyen volt anno az intermodális csomópont megépítése, vagy a 20 emeletes felújítása.”

– jegyezte meg a jobbikos politikus.

Szilágyi a végén feltette a kérdést, miszerint kíváncsiak lennének, hogy valóban 200 millió forintról van-e szó, és ha igen, akkor ez az összeg pontosan mire fordítható?

És persze kérdés, hogy ezek alapján mi lehet ez az egész, ha nem egy, még a választások előtt kipukkant kampánylufi…

– zárta gondolatait az Egységben Magyarországért országgyűlési képviselőjelöltje.

Kapcsolódó cikkek