Elindult az elmúlt évtizedek legnagyobb fejlesztése Miskolctapolcán: megújul az őspark

Megosztás

“A most kezdődő komplex felújítás egy újabb mérföldkő Miskolctapolca életének, aminek köszönhetően a városrész valódi csillogó ékköve lehet majd Miskolc turisztikai attrakcióinak” – mondta el Veres Pál.

Évtizedek óta nem történt Miskolctapolcán olyan átfogó és olyan nagyságrendű fejlesztés, mint ami szerdán indult – jelentette ki Miskolc polgármestere a városrész megújítását célzó projekt munkaterület-átadásán, amelyről a Minap.hu tudósított. Mint elmondta: a környéket látogatók a legtöbb időt a tapolcai parkban, a Csónakázó-tó környezetében töltik, és ennek a területnek az elmúlt évtizedekben nagyon leromlott az állapota. Hozzátette: a beruházás a helyiek és a helyben vállalkozást vezetők számára is fontos, hiszen Miskolctapolca központi területe kap most új köntöst.

Varga László, az egységes ellenzék országgyűlési képviselő-jelöltje a helyszínen történelmi jelentőségűnek nevezte a kezdődő beruházást. „Azért jelenthető ez ki, mert a legemberközelibb a fejlesztések indultak meg Miskolctapolcán, olyan beruházások, melyek tényleg mindenkit érintenek és melynek hatásai valóban mindenkire pozitívak lesznek. Több évtizedes problémát old most meg az önkormányzat, olyanokat, melyeket joggal kritizáltak sokan az elmúlt években – mondta.

Mint a lap írja: a beruházásnak köszönhetően megújul a Csónakázó-tó és a körülötte lévő sétányok, megszépül a tapolcai őspark jelentős része, felújítják a terület víz-, szennyvíz- és csapadékvíz-csatornáit, illetve az elektromos hálózatot és új pavilonokat, utcabútorokat is telepítenek majd.

A projekt a tervek szerint egy éven át, és az önkormányzat ígéretei szerint a szükséges munkálatokat igyekeznek úgy elvégezni, hogy azok a lehető legkevesebb, az érintett szolgáltatók, vállalkozások, illetve a lakosság számára is elfogadható korlátozással járjanak.

Forrás: Minap.hu; Fotó: Juhász Ákos/Minap.hu

Kapcsolódó cikkek