Sermer vitára hívja Tállai Andrást, akinek lebontaná jelenlegi, behódolásra alapuló rendszerét

Megosztás

Érdekes párharc várható az államtitkár és ellenzéki kihívója között Borsodban. Így készül a választásokra Sermer Ádám, aki nem Tállai rendszerébe akar beleülni, ami jelenleg a behódolásra alapul. Aki nem szolgálja ki feltétel nélkül Orbán rendszerét, annak semmilyen lehetőségek nem nyílnak meg, ezt a teljes szisztémát szeretné lebontani a képviselő-jelölt.

A Facebookon olvashattuk a képviselő-jelölt terveit a következő hetekre, illetve kedvező helyzetben az azt követő időszakra.

“Nem a pályázati döntések jelentik a képviselőséget Sermer Ádámnak
Sermer Ádám, az Egységben Magyarországért képviselő-jelöltje szerint egy képviselő nem élet-halál ura akar lenni a körzetben, hanem a parlamentben kell képviselnie a választók érdekeit, mondta el a blognak szentistváni utcafórumán.
– Nyílt levelet küldött Tállai Andrásnak, amiben vitára hívja ki. Milyen kérdéseket, témákat vetne föl?
– Bár nyilván volna sok konkrét kérdésem hozzá, de ez inkább arról szól, hogy demokratikus alap kellene, hogy legyen, hogy a jelöltek egymással vitáznak. Eddig nem érkezett sajnos válasz,

tartok tőle, hogy Orbán Viktorhoz hasonlóan Tállai András is megfutamodik egy vita elől.

Egyelőre nem látom annak jelét, hogy benne lenne.

– Mik lennének a vita témái?
– A témák nagy része arról szólna, ami történeteket hallok az itt élőktől és itt dolgozóktól, vállalkozóktól. Elsőként azt tisztázzuk, hogy egy képviselőnek mi is az alapvető feladata egy térséget illetően, amikor egyéni képviselőként megválasztják, azt hogyan gondolja. Ugyanis a jelenlegi példa alapján azt látom a beszámolókból kirajzolódni, inkább istennek képzeli magát, egyfajta élet és halál uraként funkcionál a körzetben, mint alárendelt, nép szolgáló képviselőként. Én az országgyűlési képviseletet nagyon máshogyan képzelem el. Nem kívánom sem a baráti körömnek, sem rokonaimnak a vállalkozását felfuttatni, nem kívánok döntéseket hozni az uniós pénzek elosztásáról, nem kívánok dönteni önkormányzati pályázatok sorsáról. Nem kívánom korlátozni, ki milyen reklámfelületen próbálja reklámozni politikai hovatartozását egy kampányban. Nagyon érdekes fejlemény volt, hogy a mezőkövesdi stadion környékét megtisztították a kihelyezett plakátjaimról. Egyik aktivista megtalálta a patakparton. Azt kellene tisztázni, mit gondol ő és mit gondolok én egy parlamenti képviselő feladatairól és felelősségéről.

Tállai tökéletes kiszolgálója Orbán rendszerének

– Az elmúlt 12 évben hasonló volt a körzeti képviselők felfogása, ők döntenek pályázatról, előresorolásról, ez nem így lenne, ha az ellenzék győzne?
– Sokszor magyarázom, hogy nem személyi váltásról van szó. Nem Tállai András rendszerébe szeretnék beülni Tállai András helyére. Ez nem arról szól, hogy én az ő hatalmára vágynék, hanem tegyük helyére a parlamenti képviselet igazi lényegét, valódi országgyűlési képviselet juthasson Dél-Borsodnak is.

A rendszer lényege, hogy ők erőt képviselnek, akik behódolnak, azoknak csurran-cseppen, aki nem hódolnak be, azokat megfélemlítik és amennyire lehet, kikapcsolják a gazdasági életből, közéletből, vagy bárhonnan, ahonnan tudják. Rendszerszintű változás kell,

ha lesz, akkor az én parlamenti képviseletem mellett nem lesz nyoma korrupciónak, állami korrupciónak, pályázatok privát eldöntésének, cégek kiszorításának a piacokról. Mérhetetlen bűn, hogy a jelenlegi parlamenti képviselő erre használta föl a saját jogkörét.

– A parlamentben mi az amit nem szavazott volna meg Tállai András helyében?
– Nagyon hosszú a lista, Tállai András végig asszisztált nagy aktivitással a Fidesz nyomulásához, első pillanattól kezdve a jogállam lebontásához, rabszolgatörvényekhez, a kiszolgáltatottság növeléséhez, a társadalmi megosztottsághoz, a gyűlöletkeltéshez, ahhoz, hogy a többségi társadalom haragját kisebbségek felé fordítsák. Sok-sok bűn van a Fidesz lajstromán, mindenhez asszisztált egyetlen rossz szó nélkül.

– Milyen döntésekhez adná a szavazatát?
– Kizárólag olyan döntéseket támogatnék, amelyek állampolgárok érdekeit képviselnék és amelyek nem tesznek különbséget a és b típusú állampolgárok között, hanem amely ismeri a jog előtti egyenlőségét, az ő érdekeit szolgálja. Semmi olyat nem támogatnék, ami egy szűk kör érdekeit szolgálja, viszont szembemegy a többség érdekeivel.

– Nemrég bemutatták a választási programot, mely részeiben vett részt?
– Sokban vettem részt de ez egy sok szereplős munka volt, ami előre is vetíti az új rendszer erejét. A sok szereplős együttműködés mindig azt jelenti, hogy egyetlen szereplő sem juthat túlhatalomhoz. Egymásnak is korlátai vagyunk, fékei, ellensúlyai a rendszeren belül, ez garanciája annak, ha mi építhetünk új kormányt, Magyarországot, senki sem fog olyan túlzott hatalomhoz jutni, mint a jelenlegi kormány és szereplői. Egymaga egy fontos garancia. Azt is látni kell, a Fidesz rendszerének alappillére volt a látott működése: korrupcióra, nagytőkés osztály létrehozására épített, ami nem szól másról, mint arról, hogy egy nagyon szűk kör rákényszeríti saját akaratát a népre, ezzel le kell számolni.

– Mit üzen azoknak a kövesdieknek, akik szerint nem ismeri a körzetet és GPS-sel is eltévedne?
– Itt országgyűlési képviselőt választunk, nem helyi önkormányzatban kell munkát végezni. Tállai András is Budapesten végzi a munkáját, a képviselői irodaház is ott van. A munka tényleges végzése a fővárosban történik, s eleve ott élek. A dél-borsodiak képviselete amellett, hogy Budapesten történik a munka, még megköveteli majd, hogy legyen lehetőség találkozni a képviselővel. Nem arról szól, hogy én is megyek majd eszegetni, iszogatni bulikra, rendezvényekre, hanem helyi irodát fenntartva rendszeres fogadó órákat szervezve személyes kapcsolatot tartok fönn. Nem jelent hátrányt, bárhol lakom. Az, hogy az információ hogyan jut el hozzám – több mint egy éve dolgozom a kampányban, már látszik, olyan információ is eljut hozzám, ami Tállai Andráshoz nem. Hajlandó vagyok mindenkivel szóba állni, nem a saját szűk körömön keresztül jutok információhoz, hanem bármely nyomornegyedbe is bemegyek, ha kell, beülök és beszélgetek az ott élőkkel. Szeretnék segíteni nekik.

– Kapott-e emailes, vagy egyéb megkereséseket a választóktól?
– Sokan fordulnak személyesen, telefonon, üzeneteken keresztül hozzám, kitelepüléseken akár leveleket címeznek nekem. Elképesztően sok panasz érkezett, ezek alapján körvonalazódott, mire van szüksége a körzetnek és mi van rosszul kezelve.

Ebből tudom, hogy a képviselő élet-halál urát játssza, valódi képviselet helyett csak ez jut ide.

– Mennyire ismerte, esetleg kedvelte meg a körzetet?
– Nagyon szerethető része az országnak, sok szeretettel, nyitottsággal találkoztam, bármennyire sokan mondták, túl nagy fába vágom a fejszémet, ki tudja, hogy fogad majd az itteni közélet, az itteni polgárok. Tapasztalatok alapján pozitív volt a fogadtatás, vártak az emberek arra, végre valaki vegye fel a kesztyűt Tállai Andrással. Sokan ezt várták, legyen valahova értelme szavazni másra, ne legyen elpazarolt szavazat. Megszerettem a körzetet, jobb sorsra érdemes Dél-Borsod, több kellett volna jusson le, mint amennyi jutott 12 év alatt. Az ország egészét érintő problémák itt hangsúlyosan jelen vannak. Stadion és nyomortelep van. A Borsod vedd kezedbe a sorsod program három pontja itt élők beszámolójából épül, s párhuzamot mutat az Egységben Magyarországért céljaival. Itt kiemelt probléma az egészségügy, az oktatás állapota, a munkalehetőségek hiánya. Elmarad az átlagtól az átlagos élettartam, a végzettségi kilátás és a piaci alapú munkához hozzáférés is, ez megpecsételi itt élők sorsát. A sorsod Borsod mondás erről szól, ennek megoldását kínálom, ebben legyen segítsége.

Videóval: Papírzacskóban vittek “ajándékot” Völner Pálnak a Gyorskocsi  utcába – Nyugati Fény

– Az ellenfele azt mondja, mennyi minden jött a térségbe és ezt az ellenzékiek is elismerik.
– Az, hogy mennyi jött, tudjuk, a Marshall-segély sokszorosát kaptuk a tizenkét év alatt. Amit az itt élők látnak, annak az csak egy töredéke. A nagy része egy szűk baráti, rokoni kör zsebében landolt, ennél sokkal több indult el ide, de kevés jutott el.

– Vannak-e negatív tapasztalatai, érték-e atrocitások?
– Az általános politikai véleménynyilvánításon túl nem ment senki. Hozzá vagyok szokva a napi fenyegetéshez írásban, sokan mondogatják fórumokon, ha az ő portáján találkozunk, milyen retorzió ér, egyelőre fizikai erőszak nem volt.

Kicsit röhejes, hogy a stadion környékéről eltakarították az összes plakátomat, Tállai András arca maradhatott.

– Focimecsre kimegy-e?
– Nem követem annyira a magyar futballt.

– Még lesz egy fóruma Dobrev Klárával március 28-án Mezőkövesden, hogyan kampányol még a választásig?
– Több fórum lesz, Dobrev Klára látogatása kiemelt esemény, sokak érdeklődésére számot tart. Nem rövid a hátra lévő idő, sok helyszínen beszélgetünk az utcán, több rendezvény lesz és néhány családdal, akár háztömbbel, utcával ülök le beszélni. Amikor sikerül közterületi jelenlétet csinálni, feltüntetjük, meghirdetjük. Minden napra jut több találkozó, minél több emberrel igyekszem találkozni személyesen. Fontos, hogy minél többen értesüljenek arról, van egy választási lehetőség, akkor nem fogják akarni annyian hatalomban tartani a jelenlegi képviselőt.

– Sikerül-e eljutni minden településre?
Mindegyiken jártam már, több helyen nem egyszer, vannak pici települések, ahol csak egyszer. Ennél több munkát én sem, a stáb sem tud beletenni, hálás vagyok az aktivistáknak, a Nyomtass te is csapatának, hihetetlen munkát végeznek az önkénteseik. Önszerveződő, igazán tisztességes politikai aktivitás fejlődött ki, ami váratlan és szokatlan a hatalmon levők számára.

Sermer Ádám meghirdetett programjai:
Március 24. 17:00 Mezőcsát, Művelődési Központ
Március 28. 15:00 Mezőkövesd, utcafórum a Hősök terén Dobrev Klárával”

Kapcsolódó cikkek