Már lőtt sebbel érkező menekültek is jöttek át a határon

Megosztás

Bár a korábbiaknál kevesebben jönnek át Magyarországra, hétfőn egy olyan férfit is el kellett látni, akit három hete találat ért – tudósított az ATV Híradója.

A háború elől menekülőknek sokan próbálnak segíteni, vannak olyanok is, akik már három hete folyamatosan viszik az adományaikat a rászorulóknak – írja az ATV honlapja. Kocsis Margit önkéntes elmondta: a Hit Gyülekezetétől adományt hoztak le a határra, ahol látták, hogy milyen kaotikus állapotok vannak, és akkor felajánlották a segítségüket – azóta a határon vannak szinte minden nap.

Közben az önkéntesek között feltűntek az egészségügyi szakemberek is. Hétfőn már olyan beteg is jelentkezett, akinek lőtt sérülése volt. Kelemen Ágnes aneszteziológus szakorvos, aki szintén önkéntesként dolgozik, azt mondta: az illető három hete sérült meg Kijevben, azóta bujkált pincékben. Egy ottani sebész ellátta a pincében, bekötözte, viszont kórházban nem járt a sérüléssel, és most kérte, hogy lássák el.

Közben egészségügyi felszereléseket juttatott el Ukrajnába a debreceni egyetem különleges orvoscsoportja. “Vittünk több olyan felszerelést, kórházi felszerelést, ami a mindennapokhoz nélkülözhetetlen. Mivel a raktárkészletük napról-napra fogy, ezért próbáltunk ebben az irányban segíteni, ezt visszapótolni” – mondta Késmárky András, a DEKOM elnöke.

via és fotó: atv.hu

Kapcsolódó cikkek