Az Emmi csak a választások után akar tárgyalni a sztrájkoló tanárokkal

Megosztás

A pedagógus-szakszervezetek szerint a minisztériumnak jogszabályban rögzített kötelessége tárgyalni az érdekképviseletekkel.

„Nyitottak vagyunk az egyeztetésekre, ahogy eddig is. Ugyanakkor véleményem szerint a következő sztrájktárgyalást a választás után érdemes ütemezni, miután feláll az új Kormány. Ezért javaslom, hogy a választást követően kerüljön sor a következő tárgyalási időpont egyeztetésére”

– írta válaszként Kisfaludy László helyettes államtitkár a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ), miután az érdekképviseletek felhívták a figyelmét, hogy a sztrájktörvény szerint a sztrájk ideje alatt is folytatni kell a tárgyalásokat. A szakszervezetek azt javasolták, hogy máricus 23-án üljenek le ismét egyeztetni.

A PDSZ és a PSZ erre újabb levelet küldött neki, amelyben jelezték, hogy az egyeztetésre a sztrájtörvény kötelezi a feleket, a választásokig pedig még két hét van hátra. A hosszú szünet a két egyeztetés között nem felel meg a törvény által előírt kötelezettségnek, a választások után pedig nekik azzal kell tárgyalniuk, akit a majdani kormány kijelöl. A két szakszervezet azt kérte Kisfaludytól, hogy tárgyaljanak az általuk javasolt időpontban, vagy ajánljanak egy másikat az egyeztetésre.

Kapcsolódó cikkek