Miskolcra érkezik a nemzetközileg elismert magyar blueszenész

Megosztás

Pénteken 20 órától a Görömbölyi Művelődési Házban lép fel Little G Weevil.

Mivel a blues rétegműfajnak számít a könnyűzenében, Little G Weevil is kevésbé ismert szereplője a hazai zenei életnek. Pedig a Szűcs Gábor néven született zenész jelentős nemzetközi elismeréseket gyűjtött be az évek alatt – írja a Minap.hu.

A budapesti születésű gitáros, énekes, zeneszerző, szövegíró és producer 1996-ban alapította meg első bandáját, majd körbeturnézta Magyarországot és Közép-Európát, hogy aztán 2004-ben az Amerikai Egyesült Államokba költözzön.

2013-ban megnyerte a Blues Foundation International Blues Challenge versenyét szóló/duó kategóriában, ráadásul a kategória legjobb gitárosa is ő lett. Ugyanebben az évben pedig jelölték a Blues Music Awardra – ami a szakma és a műfaj legrangosabb elismerése – az év akusztikus előadója kategóriában.

Mindezeket még számos elismerés követte, 2014-ben a hazai X-Faktor egyik mentora is volt, majd 2018-ban, családi okok miatt hazaköltözött Magyarországra.

Március 18-án, pénteken 20 órától a Görömbölyi Művelődési Házban lép fel. A szervező Miskolci Kulturális Központ így írja le a programot: „Ezen az esten saját szerzeményei és kedvenc blues klasszikusai közül válogat a tőle megszokott közvetlen, történetmesélős, energikus stílusban. Közreműködik a Little G Weevil akusztikus trió állandó tagja, K. C. Brown”.

via Minap.hu

Kapcsolódó cikkek