Több milliós órákat vásárolt közpénzből az egyik fővárosi önkormányzat cége „időmérő eszköz” címen

Megosztás

Valaki több milliós luxusórákat vett, luxushotelekben szállt meg a társaival, és milliós luxusruhákat vásárolt a II. Kerületi Sport és Szabadidősport Nonprofit Kft. előző ügyvezetőjének regnálása alatt – írja Őrsi Gergely II. kerületi polgármester.

Őrsi elmondása szerint az ügyben elrendelt könyvvizsgálói eljárás megdöbbentő eredménnyel zárult. Az uszodaberuházásért is felelős cég korábbi vezetésének időtartama alatt valakik a rendelkezésre álló dokumentumok, bizonylatok tanúsága szerint milliós luxusórákat, külföldi meccsbelépőket és első osztályú repülőjegyeket vásárolhattak, illetve luxushotelekben tölthették az idejüket a kerületi adófizetők pénzén.

Időmérő eszközként tüntettek fel például egy 2018-ban vásárolt 18600 eurós, azaz 6 061 326 forintos Hublot Big Bang karórát. A dolog érdekessége, a nyilvánvalón túl, hogy Őrsi a posztjához csatolt egy fényképet, ahol a sportközpont egy korábbi vezetőjének a karján pont egy ugyanilyen óra látható. De vásároltak egy még drágább, 11,5 milliós Rolexet is – derült ki a dokumentumokból.

A könyvvizsgálat végére az derült ki, hogy az előző (fideszes) vezetés regnálása alatt valakik 450 millió forintnyi közpénzt vertek el luxusszállodákra, utazásokra, luxuscikkekre és világszínvonalú sporteseményeken való részvételre.

A II. kerületi Sport és Szabadidősport Nonprofit Kft. mostani vezetése ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a rendőrségen.

Kapcsolódó cikkek