Engedély nélkül, emberéleteket veszélyeztetett kampánya során a fideszes képviselő

Megosztás

Zsigó Róbertről már sokszor hallhattunk, valószínűleg nem véletlenül többnyire negatív kontextusban. Ezúttal a kampánykörútja során nagyon messzire ment, életveszélyes helyre küldte egyik emberét néhány fontos kampányfotó kedvéért.

A részleteket a Momentum Mozgalom osztotta meg a sajtóval.

“Kiss László, a Momentum bajai képviselőjelöltje, a Facebook oldalán számolt be róla, hogy ellenfele, Zsigó Róbert fideszes képviselő, kampánya érdekében mindenen túlment, hiszen még emberéleteket is képes veszélyeztetni.

„Választási kampány ide vagy oda, azért mindennek van határa. Zsigó Róbert legutóbbi kampányakciója ugyanis konkrétan emberéleteket veszélyeztetett.” – kezdi bejegyzését Kiss László.

A Momentum politikusa azt írja, hogy Zsigó pár nappal ezelőtt egy imázsvideó kedvéért úgy tett, mintha megkezdték volna a bajai elkerülő építését. „Zsigó ugyanis egy munkagéppel vonult ki a területre, ami a kampányvideója érdekében konkrétan bele is mart a frissen repcével bevetett szántóföldbe. Az egésznek semmi értelme nem volt azon kívül, hogy Zsigó pózolhasson.”

Ezen kívül Kiss László kiemeli, hogy Zsigó engedélyt sem kért a föld tulajdonosától: „A föld bérlője, egy helyi gazda panaszt tett a föld tulajdonosánál, a Bajavagyon Zrt-nél, hogy valaki feldúlta a vetését. Ekkor derült ki, hogy Zsigó úgy vonult ki a területre, hogy előtte nem kérte a terület építkezésre való átadását a Bajai Önkormányzattól és a Bajavagyon Zrt-től.

Azonban a legnagyobb probléma, hogy egy 2015-ben a területen talált éles, orosz gránát miatt bármilyen munka megkezdése előtt a területet szakszerűen lőszermentesíteni kellene. Ezt Zsigó nem tette meg.

„Zsigó tehát úgy küldte fel a markológépet annak kezelőjével, hogy ássa fel a látványvideójához egy helyi gazda repcéjét, hogy bármikor felrobbanhatott volna! Elképesztő felelőtlenség! Egészen megdöbbentő, hogy egyesek mire képesek a hatalomért!” – zárja posztját a Momentum képviselőjelöltje.

Kapcsolódó cikkek